Fotografi är en enorm passion och lyckan att fånga ren känsla på bild är obeltalbar. Vad som får mitt hjärta att klappa lite extra är vackra och personliga porträtt, talande matbilder samt resereportage som får betraktarens reslängtan att stiga till max.

Känslor skapade av fotografier som luras att man nästan varit där. Precis där.

Det betyder så mycket för mig att få möjlighet att visa de finaste bilderna jag tagit av dig i min egen marknadsföring - såsom på hemsida, Facebook och Instagram - och ger därför 20% rabatt till de kunder som låter mig göra detta.

livsstil, kärlek, familj, porträtt
naturligt ljus, första-hjälpen-kakor
                                                      & sann kärlek

Tror du, precis som jag, att äkta känslor skapar äkta foton? Att vi tillsammans kan skapa en fin stund - antingen bara du och jag, eller tillsammans med din stora kärlek, din familj, din bästis, din mamma och/eller dina barn - som kan resultera i både härliga minnen och vackra bilder? Det är jag helt säker på!

Min tro vilar i att det mest äkta i livet, också är det vackraste. Vardagsvackra ögonblick kan bli funna överallt bland människor med stora hjärtan - i en fårig farfarshand, en nyförälskad blick eller ett bubblande magskratt, likväl som en eftertänksam blick under lugg. Vardagslyckan och dess små egenskaper kan ibland dock uppenbara sig så självklara, att vi knappt märker hur tiden får nyanserna att skifta - hur ett tandlöst leende plötsligt fått tänder, knubbiga nävar blivit till flinka, busiga fingrar och ett nyförälskat par med åren blivit till en hel familj. Egenskaper som nu känns självklara, har nästa vecka bytts ut mot något helt annat hos en växande krabat. Då kan bilder av det där första glittret i blicken, gluggen mellan tänderna och handen full av fåror vara det värdefullaste i världen att ha kvar. Det klokaste vi kan investera i, är utan tvekan tiden för att skapa våra käraste minnen och sedan bevara dem vackert. 

Under en fotosession brukar jag helt enkelt inte vilja krångla till det. Jag hänger gärna med dig eller er till er favoritplats (vilken ära!), sitter en stund i sandlådan med era barn eller följer med hela familjen till lekparken en söndag. Fotostunden är till för att dokumentera livet som det är och kan vara - när ni busar i sängen med era barn, leker tillsammans utomhus, håller hand, har en stillsam mysstund eller bara ligger på en filt och ser molnen svepa förbi. Allt beror på vem du är och vad du vill föreviga, vilka minnen du vill skapa för att kunna glädjas av och kunna minnas i många år från nu.

Jag tror på sann kärlek och vackert dagsljus. Jag tror på att barn ska vara barn - dessa ljuvliga fantasisprakande upptäckare
- och ser som min utmaning att fånga dem på bild precis som de är. Den blyga underläppen som gärna åker fram eller de äventyrslystna kliven upp på närmsta sten. Det tandlösa leendet eller det nyfödda knytet som sover just precis sådär okonstlat  som bebisar brukar sova. Jag tror på att ni föräldrar känner era barn bäst och jag tror på att tålamod tar en långt i livet! Jag tror också på att låta det fina i livet vara precis sådär litet, eller fantastiskt stort, som det är.


Dessa sessioner är menat att vara lite spontana, imperfekta föreviganden av ditt och ert nu. Du kan dock vara helt lugn, vi kommer ändå att få till några foton där alla tittar in i kameran och jag kommer guida er hela vägen. Mitt mål är att skapa familjebilder där alla har ut något av situationen. 
Så kom med en inställning om att saker och ting får ske lite spontant, busigt, roligt och ge bilder som blir imperfekt perfekta. Vårt gemensamma mål kan vara att inte bara skapa vackra bilder, utan också minnen. Jag finns med dig där du är och låter magin komma lite av sig självt. Eller okej, ibland kan ju ett paket första-hjälpen-kakor att muta barn som ledsnat på stojiga föräldrar, liksom lite charmig rekvisita, vara bra! :)

 

Så låt oss föreviga dessa minnen, för dig att för alltid ha kvar och hålla kärt!


 

Familj / Barn

- 1-2 h fotosession
- Upp till 6 personer, varje extra person utöver 250:-
- 10 st 30x40 cm högupplösta foton, färg & svartvita kopior, digitalt levererade
-Professionell redigering
– Framkallningsrättigheter
3200:-

efter 20% rabatt 2560 :-Gravid / Porträtt / Parfotografering
- 1-2 h fotosession
- 1-2 personer
- 10 st 30x40 cm högupplösta foton, färg & svartvita kopior, digitalt levererade
- Professionell redigering
- Framkallningsrättigheter
3000:-

efter 20% rabatt 2400 :-Nyfödd

- 1-3 h fotosession
- Familjen inkluderad
- Vi fotar i ert hem och/eller utomhus
- 10 st 30x40 cm högupplösta foton, färg & svartvita kopior, digitalt levererade
- Professionell redigering
- Framkallningsrättigheter
3200:-

efter 20% rabatt 2560 :-Välkommen till världen
Kort fotosession när ni nyss kommit hem från BB,
enklare bilder för att exempelvis kunna publicera i tidningen

- 30-60 min fotosession
- Familjen inkluderad
- Vi fotar i ert hem och/eller utomhus
- 5 st 18x24 cm högupplösta foton, färg & svartvita kopior, digitalt levererade
- Professionell redigering
- Framkallningsrättigheter
1900:-

efter 20% rabatt 1520:-Produktpriser
10% rabatt vid köp av minst 5 stycken bilder, utöver redan inkluderade

Digitala högupplösta foton 30x40 cm
350 
:-

Framkallade förstoringar på matt fotopapper av hög kvalitet
18x24 cm 250 :-
21x30 cm 300 :-
30x40 cm 350 :-
40x50 cm 500 :-
50x70 cm 650:-
70x100 cm 1000 :-

Maila mig för aktuell prislista på övriga fotogåvorJag fotar alltid med hjälp av naturligt ljus, på en plats vald av dig, mig eller funnen tillsammans.
Några veckor efter fotograferingen visas de bästa bilderna lågupplösta, lätt redigerade och vattenstämplade
i ett onlinegalleri, numrerade för dig att enkelt välja ut vilka bilder du vill beställa.
Du kan i efterhand alltid beställa fler foton, men får mängdrabatt vid köp av flera på samma gång.

Inga bilder får i efterhand beskäras eller redigeras. Vill du ha någon redigering gjord, ta gärna kontakt med mig. 
Vid publicering av foton ska alltid "Fotograf: Lavli / Moa Engblom" anges.


Skicka mig gärna ett mail på moa@lavli.se för mer information,
om du vill boka en fotosession eller har några frågor.
Jag ser fram emot att höra från dig!

 

Observera att jag för tillfället inte erbjuder något bröllopspaket,
men låt mig gärna fota er som par eller familj före eller efter vigseln.


 

I'm much more me,
when I'm with you. ♥

resa, mat, reportage, inredning 
 nykläckta guldkorn, pittoreska småstäder & storslagna äventyr

Aldrig känner jag mig så levande och fri som när jag upptäcker nya platser. Charmiga nästen, nykläckta guldkorn, storslagna äventyr, orörda marker, pittoreska småstadsgator och polerade storstadsskrapor. Alla platser har ett hisnande upptäckarvärde. Ny smak, ny doft, ny känsla. 
Var jag än hamnar hittar du mig emellertid oftast på toppen av berget eller så högt skyskrapan tar mig, där distans och oslagbar utsikt ger en extra dimension till vilken plats som helst. 

För att behålla den där magiska känslan även en lång tid efter att resan är över, då platsen som upptäcktes överlämnats till minnet blott, är beskrivande bilder ovärderliga. Genom förmågan att fånga ljus, värme, färger, detaljer, vyer och de människor - eller kanske bristen på dem - som skapar platsens innersta essens, har vägen mot god storytelling bevandrats en bra bit. Ett slags upptäcksresande genom en tjusig Canon-lins, kan man säga. Otippat den absolut bästa sortens resande, om ni frågar mig!

Några av mina resefoton, finns att köpa tryckta på fint fotopapper av hög kvalité här
Har du ett fotografiskt uppdrag åt mig, tveka inte att ta kontakt - moa@lavli.se

Let's go home. Let's go away. Lets go there.