Kom, kliv in på mitt ateljégolv! I verkligheten är det litet som en skrubb, men i tanken sträcker sig väggarna långt bortom horisonten. Fastna i en fläck av färg, stanna på en kaffe och låt oss gå vilse bland former, idéer, stilla vardagslycka och hisnande äventyr. 
Mellan kaffekoppar, tuschvåta skisshögar och livets beslut, kanske jag kommer till en och annan insikt. Eller så inte alls. Då har jag åtminstone fått en gnutta skrivarglädje, och du kanske lite trevlig läsning på kuppen.

Här samsas drömmar med verklighet, vaga skiftningar med färdiga mönster.
Roligt att du vill stanna en stund!

Nystart!

Det finns alltid en lång och en kort historia bakom allt. Kanske tar vi den långa en annan dag, men just nu är essensen den viktigaste, och i detta fall: NYSTARTEN. 
Eller, omstarten.
Det är ju samma plattform, samma tanke, känsla och driv som genomsyrar Lavli, den här bloggen och allt mitt skapande fortfarande. Jag har bara tryckt på reboot-knappen, uppdaterat en del, dragit fram ett nytt, fräscht blogg-blad och ska försöka att inte låta det ligga och självmögla av inaktivitet den här gången. 

Jag tänker inte heller låta det fyllas av ingenting, likt telefonklotter, för att en ska förstå att jag lever. Jag lever, jag skapar och jag delar ibland med mig av det - ibland nånting helt annat - och ibland har jag stuckit ner huvudet likt en struts i sanden, alltför upptagen med pågående process för att märka om himlen skiftar i grått eller blått. 

Vill du mig något, är det som alltid bara att skicka ett mail. Vill du inget särskilt, mer än att säga hej, blir jag omåttligt glad om du gör just det, i fältet nedanför. 

Vi hörs och ses!

Säg gärna hej till mig!

Instagram @ohsolavli

50

Men alltså - hur kul är det inte att se sina bilder hemma hos sina kunder! Fantastiskt! Se här så otroligt bra mitt foto ”Elvis” passar i köket hos @vimovagen2 👌🏻✨🌿 Tagga mig gärna med fler bilder, skulle vara så himlans roligt att se var alla mina alster numer bor någonstans! #myhomeislavli #fotokonst #tavla #poster #köksinspiration #industrikök #lavlifotografi

45

Att få inspireras är som näring för en kreativ själ. Som en planta i näringsfattig jord växer vi ändå, men aldrig med samma styrka eller till vår fullaste potential - som om vi fått dra i oss riktigt mustigt med näring. Detta vet min mor. På mors dag tyckte hon att mors lycka att få ge var nog så viktig, och insisterade på att inga presenter få - istället att ge. Kvällen innan hade jag stannat kvar ute extra länge, som så många kvällar innan, bara för att försommarljuset inte tillåtit annat. Det liksom håller mig hårt i armen och leder med sina allra finaste färger och färskaste dofter mig runt i trädgården på ännu en nattrunda. Jag fingrar på de vårgröna granskotten som ger varje gammelgran en frodig, ung kostym, förundras över rabarberns kolossala tillväxt och ser gängliga hundkex ta vila mot gärdesgårdens gråa störar. Äppelblom som bäddar in hela trädgården som i sockervadd, skiftar nu i rosa mot natthimlen i samma färg. Jag kryper riktigt nära syrenbuskens lila praktfamn och gör ett försök att andas in hela försommaren i ett och samma andetag. Att det surrar mygg runt öronen hör jag knappt, trots att tystnaden här på landet är nästintill total. Kanske hörs det, om en lyssnar riktigt noga, hur jag slår rot precis i detta nu. Nästa morgon väntar så ett skirt paket inslaget med silkespapper, sidenband och doftande syren. Och innanför silkiga lager - ren näring. På obestruket papper flödar en annan naturromantikers allra finaste minnen fram. Texter jag dyker ner i, försvinner i, illustrationer som fulländar och foton som fullkomligt överrumplar. Jag blir salig av igenkänning! Mitt i allt detta konstverk finns recept, med historia och själ, som får en att vilja skrubba vaniljstänger i socker med händerna tills man aldrig mer behöver använda parfym. Under ett snöfall av körsbärsblommor satt jag i hammocken hos mina föräldrar och läste denna bok från pärm till pärm. Inspirationen är total, @myfeldt och @linda_lomelino 🌿 Tack älskade mamma för att du känner mig bäst. Vår dröm om att en dag göra precis en sådan här bok med våra käraste minnen, har aldrig svalnat. Du och jag, mamma. Tror jag det! ❤️ #blåbärssnåräppelskruttochrabarberskugga #älskademamma

73

Tänk, ett drygt år har gått med vila från sociala medier. Lika plötsligt slog behovet ned, som varandet hållit sig konsekvent. Detta är en historia för ett helt annat inlägg. Men så, en knapp vecka sedan förra helgen - och oj vilken helg - känner jag mig fortfarande så fylld av tacksamhet, att tiden för att bryta tystnaden här är kommen. 🙌🏻💫 I fantastiskt sällskap och med lika fantastiskt god hjälp, lyckades vi ro iland en utställning värd alla superlativ som denna natursköna, lilla by kunde rymma. Med lika strålande väder som utsikt, och en skön mix av innehåll, blev helgen ett språng in i sommaren och in i - vad som känns som - en ny, härlig verksamhetssäsong. Foton som aldrig tidigare visats fick synas i solvarmt ljus, till ljudet av en enorm mängd kvittrande besökare och till doften av blommande hägg och porlande kaffe. Så mycket uppskattning som ni givit mina foton och illustrationer - och så mycket kramar, skratt, gamla bekantskaper, nya bekantskaper och genuin glädje som helgen inneburit - är jag tacksam ända in i själen. 💛 Tack alla inblandade och ett stort tack till alla härliga, glada och uppskattande besökare vi hade! Ni gör helgen värd allt slit, svett och arbete. 🌼✨ Extra stort tack till delar av min släkt som jag aldrig träffat eller träffar alldeles för sällan, som kom och besökte mig för att visa sin support. Blommorna står fortfarande bevis för det här hemma. Vilken kärlek! 🌿 #utställning #konstrundan #fotokonst #väggkonst #illustrationer #konstrundan2018