Kom, kliv in på mitt ateljégolv! I verkligheten är det litet som en skrubb, men i tanken sträcker sig väggarna långt bortom horisonten. Fastna i en fläck av färg, stanna på en kaffe och låt oss gå vilse bland former, idéer, stilla vardagslycka och hisnande äventyr. 
Mellan kaffekoppar, tuschvåta skisshögar och livets beslut, kanske jag kommer till en och annan insikt. Eller så inte alls. Då har jag åtminstone fått en gnutta skrivarglädje, och du kanske lite trevlig läsning på kuppen.

Här samsas drömmar med verklighet, vaga skiftningar med färdiga mönster.
Roligt att du vill stanna en stund!

Nystart!

Det finns alltid en lång och en kort historia bakom allt. Kanske tar vi den långa en annan dag, men just nu är essensen den viktigaste, och i detta fall: NYSTARTEN. 
Eller, omstarten.
Det är ju samma plattform, samma tanke, känsla och driv som genomsyrar Lavli, den här bloggen och allt mitt skapande fortfarande. Jag har bara tryckt på reboot-knappen, uppdaterat en del, dragit fram ett nytt, fräscht blogg-blad och ska försöka att inte låta det ligga och självmögla av inaktivitet den här gången. 

Jag tänker inte heller låta det fyllas av ingenting, likt telefonklotter, för att en ska förstå att jag lever. Jag lever, jag skapar och jag delar ibland med mig av det - ibland nånting helt annat - och ibland har jag stuckit ner huvudet likt en struts i sanden, alltför upptagen med pågående process för att märka om himlen skiftar i grått eller blått. 

Vill du mig något, är det som alltid bara att skicka ett mail. Vill du inget särskilt, mer än att säga hej, blir jag omåttligt glad om du gör just det, i fältet nedanför. 

Vi hörs och ses!

Säg gärna hej till mig!

Instagram @ohsolavli

39

I olika former har jag fått ljuvliga blomster denna födelsedag - väl utspridda tillåts jag dessutom leva otroligt lyxigt länge som jubilar! 🖤🌸✨ Jag har uppskattat och njutit av dem alla lika mycket (såklart!), men - budet som knackade på min dörr med ett stycke rosa VÅRDRÖM igår förtjänar lite extra cred. Fröken Lotta bakom @hejfrokenflora är kanske den gulligaste florist du kan hitta, hon skapar fantastiska kreationer - och kör dessutom ut ditt blombud gratis inom hela Sundsvalls kommun! Världens bästa service, eller vad!? 💚🌿 STORT tack älskade @fruengblom & @engblomanders för blommorna och vårkänslorna med dem, ni känner mig så väl! 💞 #snartvår #fredagsbuketten

51

När en kommer till Los Angeles och inte ens registrerar hur luften är full av avgaser utan likt tjuren Ferdinand sitter i rabatten och drar in doften av BLOMSTER, blir det tydligt vad luktsinnets minnescentral måste sakna. Bäst att fylla på lagret så att systemet inte kollapsar innan maj. 🌱🌼🌺🌻🌸🌿

44

Inspirerad och fascinerad. Sinnligt och själsligt uppfylld av natur, djur, människor och hav, samt det ömma sättet att se på vår samexistens. Än en gång påminns jag ytterligare några varv om värdet i att leva långsamt, i samklang med naturen och att värna om både kropp och själ. Jag tar med mig djupa intryck som sakta ska få smälta, och lätta som redan nu gör det svårt att lämna denna plats. Kommer snarast sakna den omhändertagande luftfuktigheten, som tillsammans med värmen gjort susen för alltifrån en sliten hals till allt tänkbart utom stylat hår, den aldrig sinande tillgången av färsk frukt och att varje morgon få vakna till att öns vilda tuppar gal. #kauai 🐓