Kom, kliv in på mitt ateljégolv! I verkligheten är det litet som en skrubb, men i tanken sträcker sig väggarna långt bortom horisonten. Fastna i en fläck av färg, stanna på en kaffe och låt oss gå vilse bland former, idéer, stilla vardagslycka och hisnande äventyr. 
Mellan kaffekoppar, tuschvåta skisshögar och livets beslut, kanske jag kommer till en och annan insikt. Eller så inte alls. Då har jag åtminstone fått en gnutta skrivarglädje, och du kanske lite trevlig läsning på kuppen.

Här samsas drömmar med verklighet, vaga skiftningar med färdiga mönster.
Roligt att du vill stanna en stund!

Nystart!

Det finns alltid en lång och en kort historia bakom allt. Kanske tar vi den långa en annan dag, men just nu är essensen den viktigaste, och i detta fall: NYSTARTEN. 
Eller, omstarten.
Det är ju samma plattform, samma tanke, känsla och driv som genomsyrar Lavli, den här bloggen och allt mitt skapande fortfarande. Jag har bara tryckt på reboot-knappen, uppdaterat en del, dragit fram ett nytt, fräscht blogg-blad och ska försöka att inte låta det ligga och självmögla av inaktivitet den här gången. 

Jag tänker inte heller låta det fyllas av ingenting, likt telefonklotter, för att en ska förstå att jag lever. Jag lever, jag skapar och jag delar ibland med mig av det - ibland nånting helt annat - och ibland har jag stuckit ner huvudet likt en struts i sanden, alltför upptagen med pågående process för att märka om himlen skiftar i grått eller blått. 

Vill du mig något, är det som alltid bara att skicka ett mail. Vill du inget särskilt, mer än att säga hej, blir jag omåttligt glad om du gör just det, i fältet nedanför. 

Vi hörs och ses!

Säg gärna hej till mig!

Instagram @ohsolavli

45

Jag har läst i Instagrams finstilta klausuler att spam är helt okej så länge bilderna innehåller massor och massor av blomster. Sådan tur för mig som fortfarande har ett gäng prunkande foton med denna gravidkula i mitten - som riktigt doftar ros, pion och gerbera genom skärmen! 🌿 ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀ ⠀ Trots att många sommarblommor till viss del har hunnit blomma över i denna del av landet känner jag mig definitivt mer inspirerad inför naturen i sensommarskrud än vemodig över blomningen som varit. Så mycket fint i skogarna och på ängarna som bara väntar på att upplevas, njutas av och fångas på bild. Växter som ändrar både skepnad och färg, djupnar i nyans och får de coolaste av former. Augusti, vänta på mig! 👋🏻🍃 • • • #gravid #gravidfoto #gravidfotografering #gravid2019 #gravid2020 #gravidfotografsundsvall #sensommar #augusti

45

Åsksvarta himlar + vit spets = sant! 🖤 Ibland är det ju faktiskt inte på det där planerade viset stunderna som hjärtat minns mest infinner sig. Mitt livs bästa måltider har oftast inte varit de över stärkta dukar - istället har de visat sig i former likt den där burgaren i immig hyrbil, som käkades i genomblöta kläder med fläkten på högsta nivå och ösregnet smattrande på vindrutan efter att himlen öppnat sig under en vandring på Hawaii. Det bästa doppet kanske rentutav är det i regn och den bästa utflykten den där man för ett tag gick vilse och hamnade nån helt annanstans än tänkt. Den här dagen bjöd på överraskande störtskurar och regnvått gräs. Desto mer spännande för små fötter, desto mer pausfika under tak och desto kreativare fotografering! Att försöka se leken skimra igenom i oväntade situationer och ta emot de förutsättningar som bjuds med öppet sinne är nog det bästa receptet för att samla på sig fler o fler stunder för hjärtat att skutta av lycka inför. När en fotar utomhus och väderleksrapporten inte riktigt stämmer, är det lite mer av en överlevnadsguide. 💪🏼✨ • • • #gravid #gravidfoto #sommarregn #svensksommar #gravidfotografering #fotografsundsvall #blomsterkrans #pregnantphotography #flowercrown #pregnantphotoshoot #pregnancy

53

Ah. Med de norrländska bergen i bakgrunden och den midsommargrönskande ängsmarken runt fötterna. Amen! Det är tacksamt hur sommardrömmigt det kan se ut efter att bonden bestämt sig för att slå just precis den perfekt vildvuxna och väl uttänkta ängen dagen innan fotografering, efter att kvällssolen inte orkat fram genom det tunga molntäcket på mååånga kvällar, efter att tiden för fotografering ändrats och ändrats igen och det ändå är regn i luften, blött i gräset och åska i horisonten. Efter att allt går åt ett helt annat håll än tänkt och samma allt, som så många gånger förr, ändå ramlar så fint på plats i slutändan. Så fint att det allt måste varit meningen att det var precis såhär det skulle bli. En spetsdröm i i vitt, lite rester av en sommaräng, några mjuka moln och en slående vacker bebiskula var allt som behövdes. 🌾 • • • #gravidfotografering #gravidfoto #gravid #fotografsundsvall #pregnantphotography #västernorrland #pregnantphotoshoot #sundsvall