DET STORA SOMMARKLIVET

Nytt, och redan älskat, motiv i blom!
Nytt, och redan älskat, motiv i blom!

Oj vad den där försommaren gick med en hiskelig fart! Riktigt svepte förbi gjorde den, stormig, kall och jävlig om vi ska vara helt uppriktiga. Knappt så att man märkte att det var juni som hände utanför fönstret, var det inte fortfarande sen april, måntro? Men, ska sanningen riktigt fram har jag, förutom chocken över den tidiga bladvändningen i almanackan, knappt hunnit reflekterat över att juni redan har passerat med det dåliga vädret. Och det må jag väl säga känns som en högst angelägen företeelse. Jag har nämligen.. trumvirvel..  blivit med butik under juni månad! Det otroligt härliga gänget kreatörer som drivit design-, konst- och mathantverksbutiken Made in Medelpad sedan 2,5 år tillbaka, handplockade (jamen visst, så fint är det allt) nämligen mig och duktiga keramikern Åsa Hellhoff in i sin fina gemenskap. Erbjudandet var ett himlarns stort steg att ta, men lika hedrad som jag är ödmjuk inför uppgiften kunde jag givetvis knappt tänka tanken på att inte tacka ja - vilken fantastisk chans!
Planeringen av detta har givetvis pågått sedan ett tag tillbaka, den första hinten till en inbjudan fick jag för några månader sedan, men den stora invigningen och därmed offentliggörandet av nya, expanderade butiken i ny, fin lokal skedde under Sundsvalls stora nationaldagfirande den 6 juni.

Unik Butik-ballonger Pride-veckan till ära!
Unik Butik-ballonger Pride-veckan till ära!

Efter öppningen har butiken redan hunnit medverka under bland annat Sundsvalls Pridefestival, vilket vi valde att ära genom att färgkoordinera våra stora skyltfönster. Som ny medlem i butiken blev jag nämligen tillfrågad om att ta rollen som skylt- och marknadsansvarig, vilket såklart känns helt obeskrivligt roligt! Jag tog min roll på största allvar och gjorde en loppisdykning helgen innan, i jakt på färggranna fynd med cool charm att kunna använda som rekvisita till skyltningen. Tur är det allt att jag har skattkammar-kompisar i gänget som sitter på lite av det ena och det andra, för lite klen blev jaktens vinstutdelning. Jag kom dock hem med en vackert kornblå, gammal stol och en grön resväska, vilket som tur var kompletterade just där det fattades en extra färgboost.
Den nya butiken har nu funnits i en dryg månad och hittills har jag blivit varmt välkomnad och haft så mycket roligare på jobbet än jag någonsin varit med om.
Ser verkligen  med spänning och förväntan fram emot butikens fortsatta liv framöver!

Vad som dessutom kom till som grädde på moset under min värvning till butiken, var att de tidigare medlemmarna efterfrågade min pappa Anders, som numer går under namnet Kallsmedens Hantverk, möbler och inredning till butiken. Så. Himla. Kul! Bara ett par veckor efter sin första utställning någonsin blir han representerad i stans finaste (jaa, faktiskt) butik mitt i anrika stenstan. Fint ska det vara - och ingen förtjänar det bättre än vad han gör! Det är på tiden att hans omåttligt coola och formsäkra saker äntligen får den plats i ljuset de sannerligen förtjänar :)

En fantastiskt snygg pall skapad av gamla golvåsar. Återbrukade på ett nytt, kreativt och formsäkert sätt. Älskar, älskar, älskar!
En fantastiskt snygg pall skapad av gamla golvåsar. Återbrukade på ett nytt, kreativt och formsäkert sätt. Älskar, älskar, älskar!

Nu när butiken är på plats, jag är inslussad i hur det funkar och en del andra jobb snart är inrodda i hamn kan jag.. tänkte nästan säga "ta ledigt", men kanske inte helt och fullt. På riktig heltid tar man väl kanske aldrig som företagare ledigt, men åtminstone njuta av något lugnare dagar. Och sen när solen tittar fram, när den nu kan tänkas känna för det, då ska jag vara redo.. ;)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln