VITT NYTT ÅR!

Skylten som visar vägen till mina föräldrars gård, där fågeln just nu är lite kylslagen - men lika vacker för det - har min konstnärliga pappa gjort.

Oj, hur pausar man tiden?! Gick det inte precis lite för fort? Jag hann ju i alla fall som vanligt alls inte med. Alldeles, alldeles nyss tänkte jag nämligen skriva om min fantastiskt härliga julhelg. Hur jag äntligen, äääntligen efter en helt kaosartat stressig höst fick sätta mig i soffan UTAN att samtidigt multitaska en konstvetenskaplig hemtenta, en diskussion i grafisk design, en utvecklande skiss till nästa illustrationsuppgift samt pilla på det som skulle bli min hittills bästa portfolio (som ni för övrigt kan kika på här).
Och då har jag inte ens nämnt crescendot i form av min fantastiskt roliga Stockholmshelg med avslutning på Berghs, där jag äntligen fick träffa alla andra likasinnade illustratörsdrömmande själar som spenderat hösten i samma torktumlare som jag. Luciadagen spenderades alltså med heldag på skolan innehållande otroligt inspirerande föreläsningar och en nervig portfoliopresentation, för att Stockholms gator sedan skulle bjuda både på julmarknad, shoppinghysteri, god mat och välbehövligt weekendliv.
Det var både separationsångest från den roligaste kurs jag någonsin läst och samtidigt en befrielse från en hel del befogad stress. Massa pepp, knuffar i ryggen och förväntansfulla drömmar. Dessutom så småningom självklart ett sakta uppvaknande in i verkligheten - nu är det ju riktiga uppdrag som knuffat ner avslutningspresentationen från målbildsplatsen! Puh, andas först bara. Måste verkligen lära mig att tillåtas avsluta en grej på riktigt innan nästa börjar snurra i huvudet.

Så - julhelgens mål blev istället fokus på att stanna upp, landa, sova och bara vila. I jul fick jag så tillslut sitta och endast bekymra mig om i vilken ordning jag skulle varva köttbullar med chokladpraliner ner i magen. Firade jul,  åt massa god mat, skålade in ett nytt år under en himmel av fyrverkerier och kände mig ovan med att kunna tacka ja till middagar och faktiskt ha tid för vänner och familj. Alldeles, alldeles underbart.

Det var faktiskt så underbart att jag till och med nästan glömde den riktiga världen utanför och kastades tvärt in i verkligheten några timmar innan en deadline på nästa skoluppgift. Men då kom jag åtminstone tillbaka med dunder och brak :)

Så, januari alltså. Vid årsskiftet var jag i sanningens namn verkligen inte redo för ett nytt år. Hade post-stress-koma i vad som kändes som veckor där jag nästan tappade tron på att solen faktiskt kunde finnas bakom det där enorma molntäcket som legat över landet i vadå - ett sekel? Mina nya mållitsor som skapats i slutet av illustrationsutbildningen låg lika orörda som icke uppfyllda. Min egen diagnostisering var att jag akut behövde en årsdos D-vitamin, ljus, sol och sjutton koppar koncentrerad energi. 

Men - vad jag inte visste skulle komma att höja min energinivå flera steg var en inbjudan från butiken Made in Medelpad, där jag haft min utställning innan jul, att istället för att plocka ner mina bilder efter de sex utställningsveckorna komma dit med fler inramade affischer! De ville att jag skulle stanna kvar - och såklart blev ingen gladare än jag!
Denna fina, gemytliga butik med utvald och så otroligt smakfulla design, inredning och delikatesser - självklart vill jag stanna. Så, innan jag visste ordet av befann jag mig med nya ramar, en del nya prints och med lite mer upptagen väggyta på Torggatan 16 i Sundsvall. Härligt värre!
Så, med den kanonstarten ska jag så gott det går ladda kroppen med massa D-vitamin i olika former, damma av mållistorna och yoga mig ur tröttheten är det tänkt.
- Ett nytt år med nya möjligheter har ju precis bara börjat. :)

Såhär kan det se ut när man är lite kär i allt som finns mellan butikens fyra väggar. Lite speciellt kär den här veckan är jag i det svartvita setet keramik av Margareta Åkerberg samt de underbara betonghusen av Elisabeth Fherm på Betongverkstan. Så, så fint.

Har man riktig tur under sina turer till butiken (eller så låtsas man strategiskt ha ärenden dit varje dag hela veckan ;-)), så kan man bli bjuden på Mitt Skafferis goda utbud.
Här lät jag mig väl smaka smarrig havtornssaft!

Denna helg lyckades jag härligt nog spendera ute under en (något) vårvarm sol och strövandes bland vintervita vidder. Oslagbar energitankning! Hur mycket jag än saknar känslan från förra året vid denna tidpunkt när jag visste att vi bara skulle vara hemma en dryg månad till och sen tanka riktigt stark sol på Kaliforniens stränder, ser jag självklart fram emot många fler sådana här dagar - låt ljuset, våren och värmen komma!

Jodå, jag skulle i sanningens namn faktiskt byta detta varje dag mot värme och strandtofflor, men när det väl är vinter får det gärna vara det fullt ut - precis som här! Krispiga dagar, klara himlar och bländande vita vidder. Oslagbart vackert! ♥

Kommentera gärna:

  • lilian moberg • 3 februari 2015 13:17:18
    Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju ingen vän av vintern precis, men att titta på dina vintriga objekt, fantastiskt. Ha det gott Moa och hälsa din familj. Kram!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln