LONG BEACH ANTIQUE MARKET

Så äntligen fick jag mina skäl att själv ställa klockan tidigt. Alldeles för tidigt för en söndagmorgon och kanske alldeles på tok för tidigt för en påskdagsmorgon, i synnerhet på semester, MEN - i alldeles ypperligt god tid för ett besök på den erkända Long Beach Antique Market!
Som jag längtat och letat efter den perfekta loppmarknaden för vintage, begagnat och antikt här i krokarna. Har gjort några bottennapp i form av billiga plast-marknader i San Diego, förvisso även botaniserat i små, fina butiker i olika städer häromkring med just det ovannämnda eftersträvade samt hittat härliga open-air-stores med dyrbart innehåll i Hollywood, men ändå inte riktigt det där rätta. Den där kärnan.

Men så! Plötsligt fick jag upp ögonen för den omåttligt populära antikmarknaden i Long Beach, ställde klockan och styrde kärran norrut. Och blev såld! Det visade sig nämligen vara en riktigt stor, härlig guldgruva för alla med ett gott öga till patina, antikt, kristall, porslin, smycken, militärhstoria, industri, verktyg, konst och precis allt man kan tänkas däremellan. Priserna var bra, rimliga och definitivt prutbara. Försäljarna fantastiskt trevliga och stämningen verkligen på topp, i ett perfekt soligt påskväder.  

Marknadens öppettider är mellan klockan 7-15.30 tredje söndagen varje månad och ett inträde på $6 är väl investerade slantar.
Vi hade både turen och oturen att pricka in vårt besök under årets påsksöndag, då det enligt försäljarna resulterade i ett avsevärt mindre antal besökare. Positivt för den skull att vi slapp slåss med onödigt många människor runt alla fynd, och negativt ur den synvinkeln att försäljarna redan i förtid började packa ner sina saker, då försäljningsresultatet tydligen blivit under förväntan. Som tur var hann vi ändå med allt. I timtal strövade vi gång upp och gång ned, båda med ögon som på exalterade falkar törstande efter nästa byte. Och just det var faktiskt det roligaste med denna marknad, att det fanns precis allt. Rutinerade försäljare som fyllt sina bord och markdukar med diverse udda, gamla prylar i helt skilda kategorier. Oftast utan prislapp, vilket väl märktes då vi vissa gånger besökte samma stånd två gånger, och fick olika pris av en uppenbarligt ansiktsblind försäljare.
Men så är det ju just det som är något av charmen med denna typen av tillställningar. Det vänliga förhandlandet sinsemellan, utbytet av historia och allas gemensamma kärlek till det återvunna och bevarade. Och nog syntes det att den kärleken går att finna här! Var och varannan förväntansfull och rutinerad besökare hade ett rullande ekipage efter sig, fullt förberedd att göra storslagna fynd. Och som jag avundades dem som kunde! Nog för att några småprylar gjorde mig riktigt, materiellt lycklig (som mitt fantastiska, stå-framme-tjusiga kamerastativ i mörkt trä och mässingskedjor från femtiotalet), men de lyckliga själar som hade möjligheten att lägga vantarna på dessa unika möblemang och packa in i bilen utan att sedan behöva tänka på vad en container möjligtvis kostar att hyra och skeppa över Atlanten, var definitivt dagens vinnare.

För så mycket fanns det här, som jag hade velat kunna köpa. Allt från stora, fantastiskt vackra träflygplan, trämöbler, rostiga förvaringsskåp, färgglada brickor, afrikanska halsband, välanvända postsäckar, ytterst coola bordsfläktar i plåt, fina jordglober i mässing och charmiga glasburkar från San Francisco. Detta är alltså ett axplock av de saker jag inte fick med mig.
Trots detta, vad som kan anses som ett litet nederlag, var det ingen annan än jag som hungrig, törstig och en aning solbränd efter x antal timmar, studsade ut från inhängnaden. Med erfarenhet, kärlek och mersmak i kalendern - och med ett gemensamt mål att givetvis fösöka hinna med en omgång till!

När vi efter marknadens slut ändå befann oss i Long Beach, cirka fyrtofem minuter från hemma, och tidigare inte riktigt bekantat oss där, slog vi givetvis slag i saken! Väl nere vid hamnområdet välkomnades vi av färgglada hus efter en otroligt mysig kustremsa av restauranger, segelbåtar och människor. Och en härlig dos kvällssol.
Definitivt en av de finare platser jag besökt hittills och ett bra alternativ till Laguna Beach för boende, om man vill bo närme Los Angeles.

Oss fick staden bjuda på god mat, fina uteserveringar och svalkande swamp water, mixen av lemonad och iste. Givetvis i amerikansk storlek enorm och i charmig glasburk med lock.
- Precis som livet ska vara när det är som sämst, som någon sa.

Etiketter: fotografi resa

Kommentera gärna:

 • Lillebror • 26 april 2014 17:06:10
  Vilket jävla äventyr alltså, hade gärna bokat en sista-minuten biljett till LAX och bett er plockat upp mig när jag väl var framme! Skitsnygga bilder!! synd för dig att resväskan var packad till max på vägen ner.. ;-)
 • Jaa, jag hade ju SÅ gärna haft möjlighet att köpa dig den biljetten och få spendera tid med dig här! Men fler gånger kommer, är inte precis som att reslusten avtar på detta ställe ;) Haha, japp, det stora rookie-misstaget avbockat för denna resa! ;)

  30 april 2014 11:13:56

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln