PÅ GRENSEN

Jag har förstått att sommaren så sakteliga närmar sig. Trots att jag själv befunnit mig i en oförskämt härligt god värme sedan i början av mars, är det ändå inte alltid sommarkänsla som befunnit sig i kroppen. Då solen står som högst, torkan för längesedan är ett faktum och det mesta av det blommande och gröna endast existerar tack vare en idogen bevattning, är det ju trots allt inte mycket som är sig likt vår svenska sommar.
När solen på kvällskvisten däremot dalar en bit, gömmer sig lite bakom lummiga trädkronor av gröna löv och liksom sipprar in över vägen, då när luften på samma gång blir lite, lite svalare och skuggorna sådär långa och man kan behöva dra på sig något med ärmar för att undvika kylan - ja, då är det bara myggen som fattas, för då är det som sommar i kroppen!

Trots dessa små stunder av svenska sommarinfluenser, måste medges att jag längtar något oerhört efter jordgubbar på en svensk altan. Hur mycket jordgubbar jag än äter här.
Spelar heller ingen roll om regnet skulle ösa ner utanför (men ändå, vi hoppas inte?), så bara att sitta där. I hur många lager fleece och stickade strumpor som helst. Med hur mycket åska och envetna mygg som helst. För nog är ju den där känslan det viktigaste, trots allt.

Att det helt plötsligt blev tid för lite sommarsentimentalitet, har nog att göra med detta härliga brudpar här ovanför som jag hjälpte strax innan resan tog vid, och bara måste få visa upp.
Vackra Jenny från svenska Sandvik och norska Øyvind från fjordarnas och späckhuggarnas land Norge, ska nämligen fira kärleken som ligger där på Norges Riksgrense/Sveriges Riksgräns och bara väntar på att få bli en enad front, just i sommar i svenska Högbo.
Som synes fick jag äran att illustrera inbjudningskorten till detta kärlekens event, samt jobbet att sammansmälta dessa två skandinavers härkomster till en.
Genom att ge mig mycket fria händer, många exemplariska förslag och en hel del nykär entusiasm, gjorde dessa två personer jobbet till att vara lätt som en plätt och hur roligt som helst!

Det enda som kvarstår för mig att göra nu, är att önska det finfina paret en stor portion sol, många knippen kärlek och ett hejdundrande kalas i sommar!

..och såklart, fortsätta njuta av den kaliforniska VÅREN ett tag till! ;)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln