LA, BABY!

Med en paus från hiker, bergslejon och klar vildmarksluft, kan man tro att steget är väldigt långt till det motsatta - stadspromenader, modelejon och stilla stadsvärme. Men med en kameraväska i läder istället för en stadig ryggsäck och ögonen öppna för kändisar istället för skallerormar, så var vi redo. Med avståndsberäkning i tid istället för kilometer, som alltid här, tog det oss ungefärliga nittio minuter att skifta terräng. Och nog är det skönt med omväxling, alltid!  

De måsten med fötterna väl i Hollywood-land, avverkade vi helt enligt regelboken. Marmorstjärnorna på Hollywood Boulevards Walk of Fame fick äran att bära upp två par Norrlandsfötter, Beverly Hills fick sig ett väl värt besök och ett antal förgyllda (ja, bara vetskapen om att Denzel Washington och Tom Cruise bor där innanför, ger entréerna ett särskilt skimmer, tro det eller ej) kändisportar förevigades. Flashbacks till filmen "Pretty woman" skapades stående utanför det lilla hotellet där Richard Gere på slutet av filmen klättrar uppför brandstegen till en väntande Julia Roberts.
Världens mest exklusiva butik i kända shoppingstråket Rodeo Drive, där man bara kommer in med en bokad tid och snittkvittot ligger på $100,000, fick dock inte äran den här gången.

Knappa fyra miljoners-staden från ovan en dimmig förmiddag.
Knappa fyra miljoners-staden från ovan en dimmig förmiddag.
Så att vi hittar rätt till nästa kaffebjudning, la vi på minnet var Ellen Degeneres bor - bakom denna nyrenoverade port.
Så att vi hittar rätt till nästa kaffebjudning, la vi på minnet var Ellen Degeneres bor - bakom denna nyrenoverade port.

Att hitta rätt och till det bästa i en stad på en gång, är aldrig lätt. Att göra det i en stad med en folkmängd som södra Sverige, är ännu svårare. Downtown med dess enorma skyskrapor (vi tog hissen upp i en av dem där toppen roterade, men fick tyvärr inte fota med annat än mobilkamera av säkerhetsskäl), var en mäktig syn, men konstaterades ganska snabbt inte vara så mycket mer behållning än just det.
Många, många steg, en lunch och en kaffe i farten senare, hade vi gått igenom sjaskiga H&H-skyltar (plagiatmakarnas uppfinningsrikedom är ibland fascinerande), rika businesskvarter, tydliga turiststråk och tillslut några riktiga inrednings- och vintagepärlor efter La Brea Avenue.
Jag blev hastigt förälskad i både chihuahuan Blue och några rostiga dyrgripar till skyltar på en skrotig open air-marknad. Lärde mig att "fashion district" inte alltid är liktydigt med något bra, såg mycket street art och kände mycket myller. Med starka intryck kunde vi därför glatt tacka storstan för denna gång och med nyfikenhet börja fundera över nästa tripp!

Downtown Los Angeles.
Downtown Los Angeles.
Det gamla Hollywood - open all night.
Det gamla Hollywood - open all night.
Snapshot på ett vaket Los Angeles på väg hem...
Snapshot på ett vaket Los Angeles på väg hem...
Etiketter: fotografi resa livet

Kommentera gärna:

 • Johanna • 8 april 2014 23:49:07
  Åh vad häftigt! Jag vill till USA med dig!
 • Ska bli!! För övrigt ett mycket gott betyg att det väcker reslust hos dig, och framför allt till USA! :D

  10 april 2014 09:27:18

 • mamsen • 8 april 2014 10:19:32
  Så kul att få följa er resa i vackra bilder och text! Längtar redan till nästa inlägg! KRAM
 • Så härligt med mitt största fan och någon som hänger på låset över att se mer! KRAM!

  10 april 2014 09:28:21

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln