OMBYTE FÖRNÖJER

Att kasta sig ut. Lämna allt bekant för en liten stund och bara tänka nytt, uppleva nytt, prata nytt. Ibland kan det nog vara det bästa man kan göra. I mitt fall var det så, och det just nu.

Bakom mig lämnade jag mitt gamla extrajobb, vår fina gamla lägenhet samt min hemtama stad. De två förstnämnda för gott och staden för tre månader. Femton timmars flygtid bort väntade ett alldeles förträffligt vackert hus, i det lika vackra Laguna Beach, California, USA. Här ska vi bo i två månader, för att den sista månaden vidga vyerna något och resa vidare längs denna västkust, för att avsluta vår resa i drömmen New York.

Hejdå, fina gamla lägenhet.
Hejdå, fina gamla lägenhet.

Vissa tycker vi är galna som ger oss av utan knapp någon trygghet när vi sedan återvänder, andra anser oss vara galet kloka. Vilket av kategorierna man tillhör spelar ingen större roll, när jag just nu sittandes på vår lilla uteplats iklädd shorts och linne medan palmträden vajar i en mild bris under varm sol, själv anser mig ha gjort helt rätt val. Det har hittills gått en vecka av vår tid här, vilket innebär att vi har elva kvar. Elva veckor av fler upplevelser, god mat, tidiga morgnar, sena morgnar, solnedgångar i havet, tid för ingenting och tid för att upptäcka och acklimatisera oss in i det amerikanska livet. Ombyte förnöjer och nytt utvecklar.

Hej, du nya och spännande!
Hej, du nya och spännande!

Självklart har jag även med mig lite pennor och papper i min koffort till Amerikat. I ärlighetens namn en extra resväska fick det allt bli, nästinill fylld med läroböcker, skönlitteratur, block, pennor, färg och penslar. För vem vet hur utvecklat detta lilla land är, menar jag? Bäst att ha sitt eget. För säkerhets skull.

Det bästa är ändå att inte ha någon press. Blir det ingenting, så blir det ingenting. Dock har jag redan upptäckt en av de fantastiska sidorna med denna stad - nämligen mängden konstgallerier. Laguna är känd för sin artistiska inriktning och i torsdags inföll den dagen i månaden då alla gallerier och museum har öppet till sent, visar upp sin konst samt bjuder på vin och tilltugg under Laguna Beach Art Walk. Helt fantastiskt tillfälle för mig att upptäcka utbudet, vilket var enormt - trots att jag bara hann med hälften. Vad som kändes som halva stadens befolkning samsades, diskuterade och hummade framför stora verk. Alltifrån keramik, möbler, träaskar och återvinningsskulpturer till vackra målningar. Sippade på vin och lemonad ur plastglas och okynnesåt små kex och vackert dekorerade cupcakes från enorma våningsfat. Överallt var liv och överallt var konst.
Så massor av inspiration har redan insupits, och mer lär det bli. Så vi får väl se, men förhoppningsvis behövs inte blocken fraktas helt tomma tillbaka hem igen..

Kommentera gärna:

 • Lena Bjelkström • 20 mars 2014 20:19:05
  Du skriver lika målande som du målar! Förstår att ni har det toppengott! Skriv mer Moa, jag längtar till nästa inlägg (har ju inte instagram) kram/ha det bäst :-D
 • Tack snälla, det var ett fint omdöme :) Absolut, ska jobba på det där med kontinuiteten! ;) KRAM!

  25 mars 2014 18:23:25

 • Lena • 15 mars 2014 08:43:41
  Självklart är ni galet kloka! Ha de jättefint!
 • Tack för det Lena, det är jag också övertygad om! :)

  25 mars 2014 18:24:07

 • mamsen • 13 mars 2014 21:55:15
  Härligt beskrivet....och helt rätt, ibland måste man kasta loss. Man måste våga för att vinna och härliga upplevelseminnen har man alltid kvar. Fortsätt att ha det gott och var rädda om er! Kram
 • Ja exakt, det tror jag verkligen också - minnen skapas och innehas för hela livet sen. Rädda om varandra är vi alltid :) Stor kram <3

  25 mars 2014 18:26:20

 • Emma Sjölen • 12 mars 2014 18:32:36
  Men oj så roligt! Jag har ju sett att di åkt till Kalifornien men jag visste inte att ni skulle vara där ett sådant långt tag! Måste nog sälla mig till dom som ger tummen upp! Tre månader totalt borde betyda att vi kommer befinna oss på samma kust ett tag. Du får gärna tipsa om saker att göra och ställen att besöka! Kram
 • Ja precis, jag förstod det så fort jag läste att du skulle åka till Kalifornien och sen NY, men kunde inte säga nåt då eftersom inget var klart ännu :) Men jättekul! Ska absolut tipsa om guldkornen som dyker upp! :D Ska bli jättekul att följa dig på kustresan också! Kram

  25 mars 2014 18:28:52

 • Ida • 12 mars 2014 15:03:10
  Så fint du beskriver resan! :) Låter som att ni har hamnat på rätt plats och har det jättemysigt. Roligt att läsa! :) kram
 • Tack Ida! Ja men verkligen, det känns så också. Rätt plats för oss båda :) Kul att du följer, som vanligt! :) Kram!

  25 mars 2014 18:29:46

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln