ÅRETS FÖRSTA SNÖ

Höst i högsta grad och plötsligt tid för årets första snö. Som klyschan lyder springer tiden iväg och utan att man ens märkt hur vinterkängorna plötsligt tagit sig in i hallen, står man lika plötsligt med dem på i tinade snöfläckar och fingrar på adventsbelysning i någon överpyntad butik. Mörket har plötsligt dundrat in utan inbjudan detta år igen och bestämt sig för att ta plats i våra liv större delen av dygnet. Kylan är inte sen att hänga på och innan vi hinner säga nej tack, står de stadiga och orubbliga och lurar utanför ytterdörren på morgonen. Mörkret slänger några uns av trötthet över oss medan kylan lägger sina kalla händer innanför kragen och hänger sig fast i rockslutet trots våra raska steg över frostbiten mark. Kanske anser vi att dagarna känns kortare, kanske att energin på något underligt vis allt oftare absorberas av huvudkudden under natten..

Men.  

Så händer något när jag på morgonen bilar genom den där kylslagna luften och dimman som solen vackert marmorerar när den bryter igenom. Jag ser glittret som uppenbarar sig i varenda liten iskristall i gräset, där tidigare bara skymtades en vit matta. Det vackra i kontrasten mellan bevarad grönska och vinterbara stammar, vita kalla snökristaller och orangeröda hösttoner. Att andetagen blir till rök och att det knastrar under mina skosulor. Silhuetter i disig luft. Det vackra ger energi, om så bara för en stund eller bara för idag. 
Istället för att hopplöst försöka mota bort de oinbjudna fenomenen till gäster, får vi försöka lära oss att leva runt dem. Ta de där minuterna i solen, luften och ljuset som faktiskt är både livsviktigt och underbart mitt på dagen. 
Och bara se det vackra i dimman.

Vit ljung, bärljung och murgröna planterades för några veckor sedan i rostpatinerad kruka
- är det inte vackert, så säg!

Etiketter: fotografi hemmaliv

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln