OKTOBER, OKTOBER

Kalla morgnar, frostbitna vattenpölar, klar, skarp luft och dagsljuset som visar sig allt kortare och kortare tid och på samma gång alltmer ofta färgat till ett gulorange skimmer.
Andetag sprungna ur ett helt landskap av halsduksgarn, bildar moln som sällar sig till resten av stadens människors nyss producerade ångmoln. Moln som om natten antingen syns tydligt mot en klar oktoberhimmel eller flyter ihop med dimman som kan täcka ett helt land likt en tät filt. 

Likt många andra kan jag inte se mig mätt på färgerna om hösten. De lövprydda stadsgatorna blir roligare att vandra och aldrig annars tänker vi väl så mycket på alla dessa lövträd som faktiskt omger oss. Växter för sköra att klara vinterns kyla börjar sakta ändra färg, form och karaktär. Vissa blir skröpliga, kanske dalar med huvudet eller står kvar stolt, men mager och uttömd sin forna energi. Andra blir svagare men vackrare, nästan genomskinliga blir kropparna som vajar lättare vid minsta vindpust, för att till sist del för del följa med i blåsten.

Bortskämd av fina höstdagar, är det ändå alldeles för få jag faktiskt kunnat ta tillvara.
Kunde jag välja skulle jag kunna bo här ett slag, mitt i hela färgpaletten! Vakna till morgondagg på näsan och spindelväv dekorerad av vattenpärlor liggande över stövlarna, befinnandes mitt i en sån där skogsglänta dit solstrålarna precis når för att marmorera marken med breda skuggränder.
En lite enklare variant var att häromeftermiddagen dra med mig min lika skogsälskande vän och hennes fyrbenta MINST lika naturdyrkande kompis, ut bland allt detta. 
För en timme, eller två. Lite drygt..

För minsann är det ju något visst med det där ostyriga, stökiga och äkta. Vackra.

Etiketter: fotografi

Kommentera gärna:

  • Sandra • 13 oktober 2013 20:31:08
    Så otroligt fina bilder. Hösten kan inte annat än bli vacker <3

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln