VÄRLDENS BÄSTA MAMMAS FÖDELSEDAG

En morgon för en vecka sedan, den femte september, steg jag upp lite tidigare än vanligt. Den höstflirtande dimman låg tät över lägdarna när morgonsolen starkt pressade sig igenom väggen av dis och lyste in genom fönstret i gästrummet hos mina föräldrar.
Frukosten vi dukade fram hade uppgraderats lite från vardagsstandard och även dukningen fick sig minsann lite extra omsorg, just denna morgon. Det hör inte heller till vanligheterna att jag ställer mig och bakar i ottan en vanlig vardag, men just då fick köket äran att dofta nybakat redan innan klockan åtta. Ett smarrigt sirapsbröd med pumpakärnor vilade efter timmen i ugnen under en rödrutig bakduk för att svalna. Även de ganska nyligen plockade bären som frusits in under sensommaren, fick nu äran att tina i brutna septemberstrålar som solen bjöd på genom fönsterrutan, blandas med uppskuren frukt och trängas med resten av godsakerna på det nu dignande bordet. Det var ju mors födelsedag

Dagen som följde fortsatte givetvis därefter i spåren av morgonens tema på godsaker. Kanske sommarens sista grillning till middag och egengjord marsipantårta som sannerligen blev den godaste på länge (mammas skogshallonsylt och min vaniljkräm gjorde susen mellan sockerkaksbottnarna!) till efterrätt.
Men när födelsedagsbarnet självt dessvärre var sjukling hela denna dag och tyvärr inte
kunde äta en bråkdel av allt gott, var det tur att hon precis som jag åtminstone uppskattar det vackra i gesten att ändå göra det bästa dagen till ära. Så får vi köra en andra omtagning av firandet och frossa lite till när de onda bakterietrupperna lagt ner sina vapen. 

Grattis älsklingsmamma, du är den bästa ♥ 

Etiketter: fotografi hemmaliv livet

Kommentera gärna:

 • mamma • 16 september 2013 20:31:18
  Finaste, finaste familjen firade min födelsedag lika fantastiskt som alltid! .....många f blev det i den meningen :)
  Även om jag inte kunde äta så mycket av allt det goda så var det en stor njutning att mötas av detta vackert dukade och dignande frukostbord med vackra blommor. Du är fantastisk Moa, med all din omsorg!! Alltid det där lilla extra som värmer så gott i hjärtat!
  Tack älskade du för en jättefin födelsedag!!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln