ETT PROPERT ADJÖ, SOMMAREN

Okej, nu får det liksom räcka. Jag har för första gången i mitt liv haft en riktig semester - några underbara, välbehövliga veckor. Medan sommarvärmen dragit på sig längre än någon trott var möjligt (och än är den nog inte helt förbi!), har jag inte varit sen att haka på. Jag har helt enkelt låtit semesterkänslan sitta i sååå länge.. Men. Idag var första dagen läderbootsen med litet skaft fick åka fram ur mörkret och vara med i matchen. Jag börjar sakta förstå att det är frisk höstluft jag andas in och då måste ju bara ett propert adjö till den bästa sommaren på länge vara på sin plats.
Hejdå till den ena årstiden innan jag kan börja erkänna nästa. 

Jag har varit ledig, ätit massa gott, i ärlighetens namn jobbat lite emellan, badat, solat, trippat genom landet i bil och med campingkarta i hand. Hamnat på vad som måste vara ett av landets mysigaste Bed&Breakfast, strövat på gatorna i både mysiga små- och storstäder, tagit igen tid med vänner, med kärleken, med familjen.. och ändå bara hunnit med hälften! Många turer med båt, med öl, med fiske, med vänner, med familj och lata sovmorgnar som helt enkelt finns kvar på listan över sommarens måsten. En negativ eller positiv sak måntro?

Här följer i alla fall ett axplock tillika bildkavalkad av min älskade sommar.
Stort tack för i år - jag har redan planer för oss tills nästa gång! ♥

Egen strand, egen altan och utsikt över Mälarens vatten till morgonkaffet.
Bed&Breakfast är grejen jag missat!

Grafikens Hus i Mariefred är Sveriges enda museum och konsthall med fokus på den grafiska samtidskonsten - lycklig var ju jag! Blev omåttligt sugen på att jobba med screen och att till bredden fylla resväskan med konstböcker på väg hem..

En tur in på makalöst vackra Gripsholms slott var värt varenda rabatterade (efter inträde på Grafikens hus) krona. Så. Fantastiskt. Mäktigt. Historien andades genom väggarna och nog kunde man nästan höra fotstegen från 1500-talet på de mer än nedslitna trägolven.
Att det dessutom innehar hela svenska statens porträttsamling samt hedersporträtt gjorde ju ingenting sämre. Fick nog allt ett litet sug efter att göra mig ett eget fem-kvadratmeters-porträtt..

Pittoreskt, tyst, stilla, vackert.. Hej fina småstadsidyll!

Etiketter: fotografi resa livet

Kommentera gärna:

  • Adam • 12 september 2013 00:56:01
    Fina bilder!! Kul att du är tillbaka och bloggar igen.. :-)

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln