LJUVA JULI

Mitt inne i ljuva juli och sommaren är svensk ut i fingerspetsarna. Dånande regnskurar avlöser gassande soldagar där skuggan är enda rätta platsen att tillbringa sin tid. Just nu sitter jag invirad i en filt utomhus, bara för att inte gå miste om sommarluften trots de ynka femton grader varma vindarna som gör allt annat än värmer smutsiga sommartår. 

Trots att sommartiden som alltid redan rusit förbi alldeles för fort (ja, tiden under sommaren är ju en alldeles särskild snabbrusande tid som inte alls följer resten av årets regelrätta lunkande timme för timme, dag för dag. Nej nej, sommaren gillar det snabba och effektiva och låter tiden i maj, juni, juli snarare passera vecka för vecka, månad för månad. Lite orättvist mot vintern kan tyckas, då den ju måste jobba så mycket hårdare, bli trött och sliten och på dåligt humör. Vara trumpen och kall och inte alls bjuda på sådan lätthet och spontana brisar som sommaren så ofta har energi till), har jag denna sommar en mycket bättre magkänsla än ifjol. Jag har redan frossat mig NÄSTAN less på jordgubbar, solat på varma klippor, stuckit ner tårna i en alldeles för kall tjärn i ett försök till första doppet, ätit nybakta bullar på en väns soliga veranda, firat min fantastiska pappa med bryggfrukost nere vid sjön på hans födelsedag och därefter fått en nyväckt last i form av grekisk yoghurt med honung och valnötter, varit på utomhusteater i vacker herrgårdsmiljö (dessutom skriven av min talangfulla kusin och framförd av både henne och hennes lika duktiga man, dubbel tumme upp!), sett Sundsvalls skärgård utifrån och tänkt att nästa sommar - då kanske vi ska köpa båt, sniffat näsan full av smultronschersmin i mammas och pappas trädgård, haft utomhuspicknick på en golfbana och fyndat loppisgrejer utan att ha varit på en enda loppis än (att ha en faster med både för lite plats och väldigt god smak är en vinnande kombination, note to self).
På minussidan har jag också redan betat av skavsår, fått favoritsolglasögonen stulna, testat stadens gatufest i regn, kört bil med trasig luftkonditionering och redan i juni känt att jeansen jag skulle försöka att inte äta mig ur under sommaren, nu bara passar upp på halva låren.

Helt enkelt så mycket jag hunnit med och så mycket jag har kvar! Tänk bara som strandhäng, ännu mer picknick, roliga pysselprylar som måste testas, regniga dagar som ska komma att klassas som perfekta filmdagar, mjuka sjövatten att doppa hela kroppen i, loppisar att plöja igenom, dagsturer att ta, barn att leka med, tälta på kottiga campingar, gå på utomhuskonsert, köra ännu mer bil, äta ännu mer glass och njuta in ljumma sommarkvällar med goda, fina vänner... aah!

Och. Det jag längtar av mest av allt:  vakna upp och kunna ta dagen som den kommer. Högst upp och viktigast på hela listan. 

På söndag kväll ska jag äntligen fira in en hägrande efterlängtad semester, där laptopnacken ska få vila och läsa-bok-på-filt-nacken ta över lite. SÅ många böcker som jag har liggande och bara väntar att få bli lästa! Fram tills dess stänger jag dörren om diskhögen hemma, flyr till andras diskhögar och uteplatser och micronjuter av de dagar som ges, jobbar på och räknar ner...
Snart så. 
Etiketter: hemmaliv

Kommentera gärna:

 • Johanna • 8 juli 2013 20:49:58
  Du beskriver sommaren pa det allra finaste sattet! Vad harligt att hora att du njuter sa mycket! Hoppas du sett mitt mail :) Ses snart!
 • Men tack :) Jag hade missat det TOTALT men har svarat nu! :) Hoppas svenska sommaren visar sig från sin bästa sida nu när du gör den sådan ära och kommer hem! Kram!

  8 juli 2013 22:45:14

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln