1 JUNI - HEJ SOMMAR!

Hej ljumna, ljusa norrlandsnätter. Hej varma klippor och salta vågskvalp under fiskmåsars karakteristiska gnällande. Hej myggbett och syrendoft. Hej mjuka, sköna gröna gräs under fötterna och hej kropp som är genomvarm och äntligen sig själv igen!
Jag skulle kunna fortsätta för all framtid med att nämna doften av grillkol, smaken av jordgubb och rabarber, känslan av kondens och frihet under tältduken klockan fem på morgonen, i något barrigt läge bland tallkottar och sand. Allt det fräkniga, solkyssta och vackra. Cykelturer i spöregn och picknick i stormblåst. Pigga sommartår och solglasögon som viktigaste accessoar. Fiske på helt vindstilla vatten och känslan av att natt och dag på något sätt numer är ett.

Hur krokigt och snett livet än kan vara, så blir det ju ändå alltid sommar. Och tur är väl det! 
Hur länge har vi inte väntat på att få komma ut ur våra bleka, påpälsade skal och vara oss själva? Till ljudet av smattrande regn på plåttak, mygg och ettriga mopeder såklart, men vad vore sommaren annars?

1 juni är för mig det riktiga startskottet på den svenska sommaren. Även om jag tjuvstartat med att bära shorts efter klockan elva på kvällen, klippt gräs, fått fräknar på näsan och ätit sommarglass både två och fem gånger, så är det idag den verkligen är här - sommaren!

Givetvis tar ett nytt säsongstryck plats och sparkar för nu ut Vårlighet från butikshyllan. 
Detta är Sommartid

Ps. Grattis också till min bästa svägerska som passar på att fylla år på dagen. Grattis Joanna!

Kommentera gärna:

  • Sara • 1 juni 2013 17:25:02
    Åh så fint så fint!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln