MORS DAG

Mors dag. Min bästaste, finaste, varmaste, snällaste  och underbaraste mors dag. Den dagen jag var ledig, den dagen vi skulle på utflykt. Med fikakorg i baksätet och solen i ögonen skulle vi göra mysiga mamma-dotter-saker och titta på konst. Inte ett moln syntes till, termometern visade böljande värme och det var inte alls meningen att vi skulle sitta i en tråkig sjukhussal med sjuttiotalsgula dörrar. Inte att min mamma skulle behöva få en droppställning påkopplad efter att vi druckit upp kaffet, som istället för på en skuggig plats på ett mysigt fik, fick intas i en sjukhussäng. Förra morsdagen och denna morsdagen.
Så långt ifrån varandra och samtidigt så lika och så nära.

Det är någon eller något någonstans som sätter reglerna som helt klart inte förstått att min mamma förtjänar bättre än så. Hon förtjänar mjukglass i solen, hon förtjänar att kunna resa, hon förtjänar att inte vara rädd, hon förtjänar sin egen kudde varje natt och hon förtjänar att må bra. Hon förtjänar det bästa. Hon ÄR ju den bästa.

Älskade, finaste du. Jag önskar att jag kunde göra allting bra. 
Kunde jag, skulle jag ge dig hela världen. ♥

Blommorna är knoppiga körsbärsblomster innanför gärdesgården på mammas och pappas gård. Så otroligt fina och en av de bästa försommar-klassikerna hemmavid.

Etiketter: hemmaliv livet

Kommentera gärna:

 • lilian moberg • 1 juni 2013 20:46:41
  Jag förstår dej, Moa, har känt Maggan i hela mitt liv, och då räknar jag det från min barndom och vidare i livet, på senare år har ju kontakten inte varit så påtaglig, men ändå, jag vet vilken fin och empatisk person din mor är.Jag hoppas av hela mitt hjärta, att allt ordnar sej till det bästa för henne och er familj.Många kramar til dej och de dina......
 • Tack så mycket Lilian, allt hopp och allt stöd är givetvis värt guld när det är tufft och svårt. Hoppas vi ses nåt i sommar, över en fika på verandan hemma hos mamma o pappa. Vore så roligt! Kram

  3 juni 2013 19:04:31

 • Johanna • 28 maj 2013 01:06:48
  Vannen! Fina ord som samtidigt gor ont att lasa. Bade Maggan och alla ni i familjen fortjanar mer lugn och ro an ni fatt den senaste tiden, men vilken tur att ni bryr er om varandra sa mycket och att det finns sa mycket karlek, det ar det viktigaste! Stora kramar fran Peru (ja, jag ar fortfarande har, inte i Colombia annu, ska maila dig!)
 • Tänk vad några ord kan betyda mycket och komma ända bortifrån Peru. Att du stöttar trots att befinner dig i ett av ditt livs största äventyr betyder SÅ mycket. Så skönt att höra av dig också, har tänkt så mycket på dig och vad du har för dig.
  Saknar dig vännen och längtar tills vi ses! Sköt om dig <3 KRAM!

  3 juni 2013 19:13:42

 • mamma • 27 maj 2013 14:40:45
  Älskade Moa! Du ger mig redan det som är viktigast i världen bara genom att finnas till och vara den du är. Din kärlek är så stor och stark och du finns alltid där när jag behöver dig! Du är min bästa vän och den bästa dotter man kan önska!
  Morsdagen blev ju inte som vi tänkte men mysigt ändå trots sjukhusmiljön. Gott fika, fint paket och två av de viktigaste människorna på jorden. Kram och tack! Älskar dig!!
 • Vad fina ord <3 Ja, du är ju en riktig mästare på att ta saker positivt och se det bästa i situationen. Är glad att du uppskattade det lilla firandet, som var tänkt bli mycket större, bättre och mer värt dig. Förhoppningsvis får vi en hel del sådana dagar i sommar istället. Hursomhelst ska vi alltid se till att göra det bästa som går av alla dagar. Älskar dig! <3

  3 juni 2013 19:18:59

 • Ida • 27 maj 2013 13:36:09
  Så otroligt fint skrivet Moa!
  Hoppas din mamma mår bättre snart igen!
  Kram
 • Tack snälla, det hoppas jag med! Kram!

  3 juni 2013 19:20:25

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln