LONDON, BABY!

Aah, precis hemkommen från en stad där den enda vita nederbörden bestod av blomblad och sommarkänslan hade kommit en aning längre än här. En resa precis i rätt tid för det mentala välmåendet! Sol, god mat och ledighet - vad mer behöver en människa?

 

Men London, London! Vem hade kunnat ana att du skulle slå mig med sådan häpnad?

Inte då jag. Jag vet egentligen inte vad jag hade föreställt mig när vi styrde kosan söderut för att fira min svärfars födelsedag, för egentligen är staden precis som jag hade tänkt mig.

Det har regnat. Det har varit sol. Det har varit mycket mer vår än hemma. Det har druckits öl. Det har ätits fish'n'chips. Det har suttits på pubar e x a k t så som jag föreställt mig att de skulle se ut, det har shoppats, nybekantats med stadsdelar och umgåtts med HÄRLIGA människor. Och ändå trodde jag någonstans att London inte skulle vara så mycket... jag. Inte alls att jag skulle tycka de där mörka pubarna med heltäckningsmatta, reliefmönstrade innertak och guldsnirkliga lampor vara så gemytliga, arkitekturen vara så hisnande, stämningen så genomgående trevlig och stadskänslan så mysig. Kanske hade jag väntat mig så mycket mer tweed, tegel, gräsbeklädda tak, ölskum i mustaschen och tjock dimma? Och framför allt väntat mig att dessa ting inte skulle falla mig på läppen. Vissa av dem visade sig inte alls under våra dagar och vissa visade sig trots allt inte vara så tokiga ändå.

Hursomhelst såg jag verkligen fram emot en välbehövd, efterlängtad långweekend i världsstaden, men var inte alls beredd på att densamma skulle bjuda på sådan mersmak! Fler besök för att få lära känna min nya flirt lite bättre är definitivt ett måste. Jag hörde som av en händelse att julmarknaden i november ska vara något alldeles särskilt... ;)

 

Som alltid har min trogna följeslagare legat stadigt i handen under hela resan, här kommer ett axplock från kamerans skörd under våra dagar ♥

En våffla à la Strawberry Heaven stod för smarrig pausunderhållning mellan spring i tunnelbanetrappor och fotograferande av arkitekturens ögongodis.

Färg, färg, färg! En stadsdel, jag vet, men inte behöver jag mycket mer än såhär inte.

Antikmarknaden längs Portabello Road i Notting Hill blev ett kärleksmöte utan dess like. Så, så mycket att se för en älskare av gamla prylar som jag! Vackra gamla tidningsstämplar i dess originallåda, välbevarade kameror så fina att ord inte ens finns för att beskriva dem och dessa sköningar till plåtburkar är bara ett litet urplock. Hade plånboken varit tjockare hade übervackra, gigantiska smycken från Tibet och den där svartvita plåtburken för Clotted Cream Toffee fått följa med hem - det är ett som är säkert!

Afternoon Tea i hemområdet Kensington. Fantastiskt porslin i det fantastiska orangeriet utanför Kensington Palace bjöd på himmelsk clotted cream, scones, te, finger sandwiches och sötsaker lika underbart goda som fina..

A sight for sore eyes.

Kvällssol, öl och café au lait. Ingenting som inte finns hemma på min gata i stan, men faktiskt - jag föredrar det numer London style. 

Etiketter: fotografi resa

Kommentera gärna:

 • mamma • 15 maj 2013 15:31:22
  Underbart fina bilder!! Jag har ju inte besökt London sen 80-talet men nu blev jag definitivt sugen på att åka dit igen. Du visar upp London i sin bästa skrud!! Kram
 • Vad roligt! Det är ju den bästa komplimangen, att göra någon sugen på att åka dit :) Vi får ta en weekend dit nångång! Kram!

  16 maj 2013 09:46:31

 • Ida • 14 maj 2013 17:25:52
  Vad kul att du gillade London! Låter som att ni haft en jättetrevlig resa. Och superfina foton som vanligt! :)
 • Ja det hade vi absolut :) Tack snälla, vad kul att du tycker det! :)

  16 maj 2013 09:45:04

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln