JOANNA

Nattuggla ut i fingerspetsarna som jag är, kommer jag ALLTID på de bästa idéerna sådär runt midnattssnåret. En helt annan stämning lägger sig över hela skapandet, hela rummet, hela stan. Inget dömande dagsljus eller pågående, stressande liv utanför fönstret. Det är nästan bara jag vaken och dessutom, när jag kisar lite lätt, blir alla att-göra-listor helt blanka.

Egentligen är dagtid bara ett genomförande av de idéer jag kläckt under natten och det är inte sällan jag mött otaliga morgontimmar för att jag bara inte kan sluta jobba med det jag påbörjat.

Det riktiga problemet sitter egentligen i att jag på morgonkvisten inte heller klarar av att sova länge, för att jag då anser mig sova bort den nya dagens värdefulla timmar. Hej ekorrhjul! Nej, kunde jag välja bort sömnen skulle jag gärna göra det raskt, jobba hela natten och ägna dagarna åt att bo utomhus och lapa luft och sol. 

 

Så, igår kväll uppstod som många gånger förr en idé. En idé om att jag just då skulle bota suget efter att teckna som jag haft länge nu, att använda blyerts och sudd istället för Illustrators ritstift. Då jag ännu inte har någon ritplatta för mina illustrationer, är det en helt annan känsla att hålla i pennan än musen, som annars är mitt vanliga redskap i ritprocessen. Och så efterlängtat! Det blev en halvnoga skiss och en för mig helt ny teknik genom att sedan föra över teckningen till Illustrator och färglägga där. Kanske, kanske kan det vara nåt att spinna vidare på någon gång...

 

Som modell fick min snygghet till svägerska agera - bästa Joanna. En stark och klok person, dessutom en fantastisk mamma, svärdotter, svägerska, dotter och fästmö. Hon har en hel livsstil uppbyggd kring träning och hälsa, är peppande, duktig på att visa både sig själv och andra uppskattning samt är en riktig hejare på inredning. Och snygg som få givetvis!

Lycka för mig att jag har en sådan stjärna ingift i släkten med andra ord ♥

Etiketter: illustration

Kommentera gärna:

 • Joanna • 27 mars 2013 20:26:57
  Vilka fina ord och vilken underbart duktig konstnär som gjort bilden!!
 • mamma • 12 mars 2013 15:25:51
  Förlåt, det halkade med ett h där av gammal vana. Snygg Joanna ska det ju vara!
 • Tack så mycket snälla du! Det där h:et förstod jag var misstag, jag vet ju att du vet vad hon heter ;)

  15 mars 2013 09:30:20

 • mamma • 11 mars 2013 10:34:31
  Snygg bild av en snygg Johanna!!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

 • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

 • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

 • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

 • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln