GARDEROBSKÄNSLA

Jag sticker in handen i det där massiva textilberget innanför den släta, vita garderobsdörren, som sedan en tid tillbaka stått en aning på gavel för att de tjocka koftorna jag placerade (läs tryckte in) i garderoben sist inte riktigt fick plats och därmed inte låter dörren stänga som den ska. Klockan tickar plötsligt ljudligare och en kraftig suck landar över ett av de närmaste tygstyckena, som jag nu har kinden hårt tryckt emot, i min jakt på rätt skjorta för dagen.

Jag sticker in handen ännu lite längre, låter den rotera runt likt kraften från en centrifug och känner mig fram genom bomull, lite kraftigare bomull, skjorttyg med.. spets?.. hmm.. siden, något fladdrigt och något tunt, skirt, lätt.. med knappar... Jag drar ut min arm, som nu i helformat slukats av detta klädmonster, sammanvävt av vad som känns som hundratals plagg i en konstruktion värre än den värsta sladdhärva.

Men så - bingo! Rätt skjorta, just den där skira, vita - nästlas ur monstrets grepp. En aning tilltygad och med skrynklor i tyget efter slaget om sin frisläppning...

 

Ja, detta skedde häromdagen. Och jag tänkte, att när min taktik (begrunda att jag överhuvudtaget har blivit tvungen att skapa mig en taktik) för att hitta mina kläder är att känna mig fram till rätt plagg, att jag utvecklat en känsla för tyget, kvalitén och detaljerna i mina tröjor, skjortor och toppar - då är min garderob att anse för liten. Alldeles för liten. 

Sådana dagar (läs alla dagar), längtar jag extra mycket efter ett nytt sovrum. Ett sovrum med ett hörn sådär till övers, som bara väntar på att få viga all sin plats, rymd och härlighet åt det som just nu sprängfyller min ynkliga, lilla garderob på typ en halv kvadrat.

 

Dessa dagar är det ljuvligt att få drömma om fin, fin inredning och frossa i bilder till inspiration. Just nu, när jag unnat mig själv lite sportlov några dagar, har jag äntligen tillåtit mig själv att försjunka bland ljuva och färgstarka bilder på min alldeles nyinförskaffade Pinterest.

Så att den dag det där hörnet uppstår, då ska jag vara redo...

Alla bilder från Pinterest.
Alla bilder från Pinterest.
Etiketter: inspiration

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln