HELA VÅRLIGHETEN

Luften smakar sol, kylan gömmer sig i skuggan, det knoppas hela vägen längs det vanliga promenadstråket och din steg, känns de inte plötsligt lite studsigare?
Vårkänslor, videkissar, maskrosor och lika sliriga som exalterade första cykelturer över allt det där gruset som vintern lämnat efter sig på trottoarer och gångvägar. Gruset som senare ska sopas bort så att det dammar ända upp i trädkronorna, men ännu ligger det kvar, tillsammans med lite bortglömd snö, upptinade tidningsbokstäver och godispapper. Överallt och ingenstans. Luften är ny, smutsig, soldisig och lätt rosaskimrig.

 

De tidigare så långa istapparna börjar mjukna i sina former och föder ett karakteristiskt takdropp som väcker vilken vintermumie som helst till liv, där det spelar melodier över takplåtar längs hela stan. Vinterbleka nästippar börjar sticka fram under hundra lager stickade halsdukslängder för att i kollektiv soldyrkan fånga till sig en fräken eller två. Det finns inte längre bara ett påpälsat liv utomhus utan också ett där lufthålen på sidan av dina tygskor inte längre fylls med snö och mössan är en livsnödvändig accessoar.

Vi skymtar en naken asfalt under det vita täcket och sakta, sakta eller fort, fort beroende på var i landet vi befinner oss, släpper våren taget om hela skynket och visar sig i all sin prakt.

 

Just det, VÅREN.

Efterlängtad och alldeles särskild i sitt slag naturligtvis, liksom alla övriga årstider. 

Som kanske kan räknas ut är Vårlighet det nya trycket som nu tar plats i butiken - efterföljaren till trycket Vinterland som bodde i mina fina vinterbutik över säsongen.

Det består av alla färger som skriker vår och givetvis även alla de motiv som hör till.

Säljs gör det i storlek 30x40 samt 50x70 cm och finns tillgängligt under kategorisidan "hem" under "ILLUSTRATION". 

 

Och justja, så var det där med utomhusklimatet. Igår under en nattpromenad kantad av snömurar lika höga som jag själv och där varje steg mjukt togs emot som av ett lager bomull, smakade luften inte alls sol och några knoppar kunde jag då inte se skymten av. Men jag skulle ju låtsas. Så, ute är det fortfarande tröttsamma (och ärligt talat underbart fina) snöbäddar, och inomhus vår. Utsidan har helt enkelt inte riktigt hunnit med insidan.

 

Hoppas ni gillar vad ni ser, detta är min vår.

 

Etiketter: illustration

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln