SKA VI?

Lika lägligt som hoppet om den vackra våren anlände, lika snabbt och hårt sopades allt hopp och alla spår undan som över en natt. Åtminstone på min gata, i min stad.

Snön öste ner och stora skyffeln åkte fram igen, den tunnare kappan som förstiktigt stuckit fram ena ärmen och försynt visat sig bland alla dunfyllda giganter till jackor i hallen, drog sig lika försiktigt tillbaka till sin inbäddade plats bakom allt vintrigt. I väntan på sin tid. Tiden när solen äntligen visar sig, takdroppet är ett faktum och l j u s e t kommer - det efterlängtade ljuset! En fotoälskares mardröm är ju dessa dagar när redan förmiddagen har ett ljus som vanligen bara tillhör eftermiddagen och det liksom aldrig riktigt blir ljust, knappt ens utomhus. 

 

Och så lurad jag blev på min fina födelsedagshelg, när takdroppet så karakteristiskt ljöd på plåten och vi till och med fick leta fram solglasen från någonstans under sätet i bilen!

 

Så därför. Tänker. Jag. Låtsas. Så gott jag kan ska jag härmed låtsas att det är vår, åtminstone på gång att bli. Snart. Färgerna är redan utplacerade i lägenheten - rosa, grönt, gult och krispigt vitt. Och inte har ju känslan tagit törn av de många tulpaner jag tacksamt tagit emot :) De forna vintriga bilderna åker ner från väggen och in med grönt och skönt!

 

Hur gärna jag än också skulle vilja stoppa undan skyffeln och mina vinterkängor och istället klicka hem ett par turkosa pumps att nöta bar asfalt med, förstår jag att detta får vänta. Istället kisar jag lite mot fönstret, drar upp elementet, låter blommorna dofta och låtsas att snart, snart är det varmt och vår igen...

 

 

Psst! Ni som har trycket Vinterland hängande hemma på väggen, håll utkik - snart kommer trycket i ny vårig kostym, redo att putta ner skridskorna från hyllan!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln