ATT ANDAS ISKRISTALL

Ni vet den där platsen? Den där lugnet infinner sig med ens man kommer dit. Den där allt ont konstigt nog stannar utanför sfären som omringar den, lurar en att det onda inte ens existerar, om så bara för en stund. Den där du sover extra gott om natten och är välkommen till närsomhelst. Där det alltid finns kärlek, ljus och luft som är klar.

Där du andas lite lättare.

Hemma.

 

Som lyckligt lottad har jag två sådana platser, varav den ena utav dem finns att finna bara dryga halvtimmen från min egen lägenhet i stan. Ett vackert hus, väl omhändertaget genom åren av fyra varsamma händer som vet vad de gör. Som har blick för det fina. 

I det huset kommer värmen från kakelugn och kamin, bor i väggarna och osar ut genom dörren när man gläntar lite på den. (De gamla furugolven är dock kalla, så tjocka sockar är ett måste vintertid). Det ligger på slätten, huset, omringat av inget annat än vidsträckta vyer, gärdesgård, björk, någon gran, tall och syren.

Som ännu lyckligare lottad har jag under några hektiska dagar i slutfinishen av ett par högskolekurser fått häcka på denna plats. Ätit godaste maten, andats isblå kristall mellan varven och tagit sparkturer som ger luft under fötterna. Allt blir som lite lättare då.

Etiketter: fotografi hemmaliv

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lena » RESEINSPIRATÖR:  ”Åhh. Längtar tillbaka till NY! Vilka härliga foton”

  • Lena » LAS VEGAS, BABY!:  ”#åretsreseinspiratör #apollo Lycka till i tävlingen!”

  • lilian moberg » VITT NYTT ÅR!:  ”Vilka fina illustrationer och vinterbilderna, helt otroligt vackert, jag är ju i..”

  • lilian moberg » JAG FINNS, I ALLRA HÖGSTA GRAD:  ”Roligt Moa att du är på gång igen, läser alltid din blogg, du har alltid så myck..”

  • Malin Jakobsson » HEMMAVID:  ”Hej Moa:) Idag hade vi tjejer från estet söndags lunch och satt och surrade om e..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln